Warsztaty kulinarne - letnie kiszonki

cee.elk.pl 1 tydzień temu
26.05.2025


Ełckie Stowarzyszenie wraz z Centrum Edukacji Ekologicznej

zapraszają

WARSZTATY KULINARNE

LETNIE KISZONKI

30 maja 2025 r. (piątek)

godz. 17.00 - 19.00

miejsce: CEE

warsztaty prowadzi: Małgorzata Meller

Każdy zna kiszoną kapustę i ogórki, ale nie wszyscy wiedzą, iż kiszeniu można poddać całą gamę warzyw, zbóż, owoców a choćby jajka.

Te domowe probiotyki są bogate w dobre kultury bakterii ( znane pod nazwą Lactobacillus) i dbają o naszą florę jelitową. A jak mawiał Hipokrates „wszystkie choroby zaczynają się w jelitach”. Bogata w kiszonki dieta to pierwszy i najważniejszy krok do zdrowia ! To również adekwatny kierunek dla osób, które chcą zrzucić parę kilo lub zacząć oczyszczanie organizmu.

W menu:

* placki z jabłkami na zakwasie

* budyń z kiszonego owsa i melasą z buraka cukrowego

* kiszone rzodkiewki z młodym czoskiem

* kiszona różowa sałata

Zapisy pod nr tel. 87/ 610 16 24

UDZIAŁ JEST BEZPŁATNY

Więcej informacji:

Centrum Edukacji Ekologicznej w Ełku

ul. Parkowa 12

biuro@cee.elk.pl

Działanie sfinansowane z Budżetu Miasta Ełku w ramach realizacji zadania "Zielona kuchnia – spotkania z naturą”

Idź do oryginalnego materiału