Światowy rynek żywności rodzi jeden z największych paradoksów współczesnej cywilizacji – choć jedzenia dostarczamy na sklepowe półki aż nadto, to nie wystarcza go nam, żeby wyżywić najbiedniejszych. Zamiast tego marnujemy tony mięsa, owoców i warzyw, które z powodzeniem da się nie tylko ponownie wykorzystać, ale też przydać im wartości „w życiu po życiu”. Udowadnia to działalność setek firm, które już dziś zarabiają na upcyklingu.
- Strona główna
- Ekologia
- Upcykling odpadów spożywczych
Powiązane
Zielona rewolucja bez gruzu
6 godzin temu
Polecane
Potrzeba (χρεία chreia)
6 godzin temu
Łódź: Salezjański Festyn Rodzinny
8 godzin temu
Komentarz do Ewangelii, 4 czerwca 2025
8 godzin temu
Łódź: Pierwszy biwak oratoryjnego Koła Wodniackiego
9 godzin temu